Domotica

Voor velen lijkt het nog sciencefiction, voor anderen is het al een doodnormale zaak. Over domoticasystemen bestaan er alleszins heel wat misvattingen.

Zo denken mensen wel eens dat ze met een domotica-installatie het bad kunnen laten vollopen vanuit de wagen, de wasmachine automatisch kunnen laten starten of ervoor kunnen zorgen dat het eten al klaar staat wanneer ze thuiskomen.

In werkelijkheid gaat het er iets minder futuristisch aan toe. Het doel van domoticasystemen is in de eerste plaats het sterk toegenomen aantal elektrische apparaten in een woning aan te sturen of te controleren.

De bedoeling van de instalaltie van domoticasystemen is om:

  • de ingewikkelde bedrading drastisch te vereenvoudigen
  • het gebruikscomfort te verhogen: sfeercreatie, afstandsbediening en zo verder
  • een veilig gevoel te creëren, ook bij het verlaten van de woning
  • het energieverbruik van de verwarming zo laag mogelijk te houden
  • uitbreidingen of wijzigingen in het bestuursysteem steeds mogelijk te maken zonder kapwerk

Wilt u meer weten over domoticasystemen of domotica-installatie? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren

Electrolyse & Qbus

Onze partner in domoticasystemen, Qbus NV, gevestigd in Erpe-Mere (België), ontwikkelt elektronische componenten voor de sturing van verlichting, rolluiken, temperatuur, audio... in en rondom de woning. Intelligente schakelaars, thermostaten met of zonder display of LCD, analoge bewegingsdetectoren maar ook afstandsbesturing gebaseerd op infrarood, radiofrequentie, sms, gprs of het internet behoren tot het standaardpallet van de Qbus-modules.

Een constante stroom aan nieuwe innoverende producten maakt Qbus uitermate geschikt voor de automatisatie van ieders woning. Qbus vind je niet alleen terug in kleinere maar ook in zeer grote particuliere en commerciële gebouwen, serviceflats en rusthuizen.
Ons streven: een betaalbare oplossing in domoticasystemen vinden om het comfort, de veiligheid, de energiebesparing in de particuliere woningbouw te vergroten en tegelijkertijd deze uitbreiding aan mogelijkheden laten samengaan met een vereenvoudiging van de ganse domotica-installatie.

Om meer te weten te komen kan u op de website van Qbus terecht.