Sint Vincentius College,

De optimale lichtoplossing op maat gemaakt!

Er werd rekening gehouden met alle eisen en omstandigheden ter plaatse om het juiste licht op de juiste plaats op het juiste moment te kunnen aanbieden.

Hier staat uiteraard een investering tegenover die op lange termijn zowel voor uw budget als milieu voordeel biedt.

De verlichtingstoestellen die werden gekozen worden gestuurd door dimlite lichtsturingsapparaat uit het zumtobel gamma die op hun beurt signalen ontvangen van de aanwezigheidssensoren en lichtsensoren.

Hiermee creeëren we het optimaal concept: verlichting werkt enkel bij bevolking van de ruimte, de verlichting wordt automatisch gedimd bij inval van zonlicht (500 lux standaard), de sturing kan overruled worden door plaatselijke drukknoppen. (aan/uit, op- & neerdimmen,...)

De verlichtingstoestellen zelf van die aard dat ze consequent de architectuur voor laten gaan. Ze zijn strak, minimalistisch en eenvoudig. Dit natuurlijk met behoud van de efficiënte lichttechniek die Zumtobel biedt!

De ruimtes werden ingevuld met volgende producten uit hun gamma: De pendelarmatuur CLARIS II, de opbouwlijnarmatuur LINARIA, de inbouwarmatuur MILD LICHT, de downlighters PANOS Q en de LED-uitvoering CRAYON!

Ook voor noodverlichting werd geopteerd voor Zumtobel. De vluchtwegarmatuur met pictogram zijn van het type ONLITE PURESIGN, de veligheidsarmaturen van het type ONLITE RESCLITE. Dit zowel in opbouw als inbouwvarianten. Beide types behoren tot de nieuwe generatie LED-armaturen! Dankzij deze innovatieve technologie worden de vermogen en accucapaciteiten tot 85% gereduceerd, alles kan hierbij ook compacter worden uitgevoerd.

Deze hoogstaande verilchting werd aangevuld met designtoestellen van FLOS en LTB.
Ook hier werden toestellen gekozen met de juiste technologie passend in het kader van energiebesparing. De richtbare spots zijn uitgerust met metaaldamplampen. Ideaal om de expositieruimte mee uit te lichten. Ze hebben een lange levensduur en hoge efficiëntie.